Με προβλήματα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για κάποια σχολεία στην Αττική, καθώς τα κτίρια υπέστησαν ζημιές απ’ τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου και έτσι οι μαθητές αυτών, είτε θα αρχίσουν με ολιγοήμερη καθυστέρηση τα μαθήματά τους είτε θα πάνε σε άλλα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 8ο Δημοτικό Χαϊδαρίου ο αγιασμός θα γίνει κανονικά σήμερα, όμως τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Για το 4ο Γυμνάσιο και 6ο Γυμνάσιο, αν και αναμένονται έτοιμα προς χρήση από τις 16 Σεπτεμβρίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την προσωρινή μεταστέγαση τους στο 4ο ΓΕ.Λ. Χαϊδαρίου και στο 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου αντίστοιχα σε απογευματινή βάρδια.

Σε ό,τι αφορά το 1ο ΕΠΑ.Λ. προβλέπεται μεταστέγαση στο 6ο Ε.Κ. Γ' Αθήνας σε πρωινή βάρδια.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και σε σχολεία του Δήμου Αιγάλεω. Σήμερα στο πρώτο γυμνάσιο Αιγάλεω χτύπησε κανονικά του κουδούνι και πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός ωστόσο οι μαθητές θα μεταστεγαστούν σε άλλο κτήριο καθώς στο σχολείο γίνονται επισκευές.

«Μπορεί ο σεισμός να επηρέασε το κτίριο αλλά όχι τη βούληση μας για να λειτουργήσει το σχολείο» είπε η διευθύντρια του γυμνασίου λέγοντας στους μαθητέςότι αυτό είναι ένα πρώτο μάθημα για όλους σε μια προσπάθεια της να δείξει στους μαθητές πως τα εμπόδια της ζωής είναι για να ξεπερνιούνται.

Στη συνέχεια έδωσε κάποιες χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους που προκάλεσαν τη δυσφορία τόσο των γονέων όσο και των μαθητών.

«Θα μεταστεγαστούμε στο 4ο γυμνάσιο λύση δυσάρεστη, δύσκολη αλλά η μόνη ασφαλής για τους μαθητές. Ψάχναμε και για άλλες λύσεις μέχρι χθες το μεσημέρι. Η άλλη επιλογή ήταν στο κτίριο του ΟΑΕΔ» αλλά όπως είπε το κτίριο ήταν ακατάλληλο.

Αντίστοιχα προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε άλλα σχολεία του Δήμου: Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα μεταφερθεί στο 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω στο 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω.

Να σημειωθεί πως ζημιές έχουν καταγράφει σε σχολικά κτίρια στις Αχαρνές, στο Μενιδι και στο Νέο Ηράκλειο. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποσό θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων.