«Αδιανόητη απόφαση» χαρακτηρίζει ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλος του μετρό Θεσσαλονίκης την οποία εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, και με σημερινή του ανακοίνωση δηλώνει συμπαράσταση «στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που ήδη κινητοποιούνται για την αποτροπή υλοποίησης αυτής της αποτρόπαιας -από κάθε πλευρά- απόφασης».

Ο Κ. Στρατής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η επαναφορά του θέματος «θέτει ζητήματα διχασμού της πόλης της Θεσσαλονίκης πάνω στο ψεύτικο και ξεπερασμένο δίλημμα "ή αρχαία ή μετρό", που κάποιοι το επαναφέρουν», ότι «οι καινοτόμες τεχνικές λύσεις για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων στη θέση τους έχουν ήδη δρομολογηθεί και υλοποιούνται, ενώ «οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν αγκαλιάσει τη λύση "και αρχαία και Μετρό".

«Το συνολικό έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης τοποθετείται στα τέλη του 2020 (και όχι το 2022, όπως ισχυρίστηκε ψευδώς ο Κ. Μητσοτάκης)», σημειώνει και προσθέτει: «Ο ρεβανσισμός, οι ιδεοληπτικές εμμονές και η εξυπηρέτηση συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, επιχειρούν να οδηγήσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης σε οπισθοδρόμηση, το έργο σε μεγάλες καθυστερήσεις και τους κατοίκους της πόλης σε πολύχρονη ταλαιπωρία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις