Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση και τον εντοπισμό του στρατιωτικού υλικού που εκλάπη από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» κάνει λόγο για κλοπή… 140 ναρκών κατά προσωπικού!

Πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητες νάρκες σχεδιασμένες να προκαλούν τη μεγαλύτερη απώλεια ανθρώπινων ζωών στον αντίπαλο.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι εν λόγω νάρκες θα έπρεπε να έχουν καταστραφεί εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τη Συμφωνία της Οττάβα που υπέγραψε η χώρα μας το 1999.

Ο Ελληνικός Στρατός διέθετε 1.500.000 νάρκες κατά προσωπικού που θα έπρεπε να έχουν καταστραφεί μέχρι το 2008.

Ωστόσο, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η χώρα μας εξακολουθεί να διαθέτει περίπου 400.000 νάρκες τέτοιου τύπου.

Τι απαντά το ΓΕΝ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρονται στην απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Στην σχετική ανακοίνωση το ΓΕΝ τονίζει πως τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες – συμφωνίες.

Τέλος, επισημαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη η προανάκριση από τις καθ' ύλην αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις