Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης για την κλοπή του πολεμικού υλικού από τη Λέρο βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα, ενώ –σύμφωνα με πληροφορίες – ένας εκ των υπόπτων έχει ήδη ομολογήσει.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες για τους υπόπτους, καθώς βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική.

Ο αποθηκάριος, φέρεται να έχει ομολογήσει, ότι ο προκάτοχός του του ζήτησε τα κλειδιά δήθεν για να αφήσει υλικό μαζί με δύο ΟΥΚάδες (που έχουν αποστρατευτεί πλέον) οι οποίοι κρατούσαν μαύρες σακούλες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τo iefimerida, η κλοπή έγινε σταδιακά, αφού ήταν αδύνατον να μεταφέρουν όλο τον οπλισμό μονομιάς, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Όταν ρωτήθηκε ο αποθηκάριος γιατί του έδωσε τα κλειδιά, φέρεται να είπε πως τον εμπιστευόταν.

Ο πρώην αποθηκάριος αρνείται κάθε σχέση με την κλοπή, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να διασταυρώσουν τις ημερομηνίες που φαίνεται να έχουν διαπραχθεί οι ληστείες.

Σύμφωνα με το News 24/7, ο ακριβής αριθμός που λείπει από τις αποθήκες, είναι ο εξής:

6 οπλοβομβίδες

22 χειροβομβίδες

2 ρουκετοβόλα

30 μέτρα βραδύκαστο φυτίλι

Ένας αριθμός καπνογόνων

2 νάρκες

Σημειώνεται πως το ΓΕΝ διέψευσε την Πέμπτη ότι ανάμεσα στα κλοπιμαία βρίσκονταν και 140 νάρκες κατά προσωπικού. Νάρκες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν καταστραφεί από το 2008.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις