Την παραπομπή σε δίκη των δύο φυσικών αυτουργών (ενός καταστηματάρχη και ενός μεσίτη)και τεσσάρων αστυνομικώνγια πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης,στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, εισηγείται ο εισαγγελέας στο δικαστικό συμβούλιο,σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Βάσει της εισήγησης θα εκδοθεί το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η οικογένεια του θύματος επιθυμούσε να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο ή ενδεχόμενο δόλο.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσου, ανέφερε ότι "ηΕισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών οφείλει να ασκήσει περαιτέρω ποινική δίωξη στους κατηγορούμενους για το βαρύτερο κακούργημα της ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί βρέθηκαν να διώκονται μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, όπου εμφανίζονται να ακινητοποιούν, να σπρώχνουν και να τραβούν το θύμα, ενώ ένας τον πατάει στο λαιμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αίσθηση προκαλεί πωςοι συνήγοροι της οικογένειας υπέβαλαν στις 11 Σεπτεμβρίου αίτημα προσδιορισμού της δίκης και την επόμενη κιόλας μέρα τούς γνωστοποιήθηκε το πολυσέλιδο πόρισμα του εισαγγελέα, το οποίο προφανώς είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό χωρίς να κοινοποιηθεί στην οικογένεια.

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών