Παπαγγελόπουλος περί «Ρασπούτιν»: Είναι όλα κατασκευασμένες αθλιότητες

Παπαγγελόπουλος περί «Ρασπούτιν»: Είναι όλα κατασκευασμένες αθλιότητες

Με την κυβέρνηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα εάν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή με αφορμή το σκάνδαλο Novartis και τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην έρευνα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζει αθλιότητες τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του.

Σε αποκλειστική δήλωση στο CNN Greece ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζει: «Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές τους».

Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική της στάσης που αναμένεται να τηρήσει ο πρώην υπουργός, ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ή/και της κυβέρνησης (περισσότερα εδώ) μετά το άνοιγμα του φακέλου που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για την υπόθεση της Novartis και για το εάν η ΝΔ τάσσεται υπέρ της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα, αναφορικά με τη διάκριση των εξουσιών» και ότι «το ζήτημα του φακέλου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, είναι θέμα της Βουλής».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «αύριο στην Ολομέλεια θα λάβουν γνώση του φακέλου τα κόμματα και θα έχουμε τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ανακοίνωση του γραμματέα της ΚΟ του, Σταύρου Καλαφάτη».