Στο υπ. Εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο υπ. Εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το υπουργείο Εργασίας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού έλαβε χώρα την ώρα που βρίσκεται σε διαβούλευση το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, με το οποίο επέρχονται αλλαγές και σε εργασιακά ζητήματα, γεγονός που έχει οδηγήσει τις ενώσεις εργαζομένων στην εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για το σχέδιο ενεργοποίησης του συστήματος ΑΤΛΑΣ, μέσω του οποίου θα καταστεί εφικτή (από την 1η Ιουνίου 2020), η έκδοση του 34,33% των νέων συντάξεων σε µία ημέρα.

Εξάλλου θα παρουσιαστεί το σχέδιο λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας του ΕΦΚΑ, οι ελεγκτικές πρωτοβουλίες του ΣΕΠΕ, το πλάνο μετάβασης στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην επικουρική σύνταξη αλλά και οι επικείμενες μειώσεις των εισφορών, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης.

Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Ινδονησίας και το απόγευμα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Την Παρασκευή θα εγκαινιάσει την Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, την Κυριακή θα συναντηθεί με το δ.σ. εταιρείας που θα δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα έξι διεθνή κέντρα τεχνολογίας και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στην Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ.