Βελόπουλος για Novartis: Η ΝΔ να "βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο"

Βελόπουλος για Novartis: Η ΝΔ να "βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο"

Ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος στην τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφορικά με την υπόθεση Novartis κάλεσε την ΝΔ «αν θέλει να διατηρήσει ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας να "βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο"».

Εγκάλεσε την ΝΔ για δειλία, λέγοντας "αν δεν είστε δειλοί, είστε ηθικά αυτουργοί συγκάλυψης", διότι, όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται πολλοί υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ και τώρα η κυβερνητική πλειοψηφία λέει ότι δεν θα ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή "βάζοντας στο κάδρο τον πρωθυπουργό».

Ανέφερε ότι στις 8 Αυγούστου ο Αλ. Τσίπρας προκάλεσε τον πρωθυπουργό για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, και απευθυνόμενος στην ΝΔ έθεσε το ερώτημα "γιατί δεν την κάνετε;"

«Η πολιτική αξιοπρέπεια δεν μπορεί να σχοινοβατεί πάνω σε λεπτές μικροκομματικές επιλογές ή σε ψευτοδιλήμματα 'δεν τρέχω ένα πρωθυπουργό στα δικαστήρια'. Κάνετε λάθος κύριοι είπε ο κ. Βελόπουλος απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" είπε ότι μόνο έτσι θα αποδειχθεί αν είχε δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, για να σημειώσει πως και τα δύο κόμματα δεν έχουν το θάρρος να επιβάλουν πρόστιμα στη Novartis.

Υπενθύμισε ότι για τη Novartis, η Ελλάδα είναι χώρα ειδικού σκοπού και ειδικού ενδιαφέροντος γιατί «μια αύξηση "10 σεντ" στην Ελλάδα σε ένα μόνο φάρμακο, μεταφράζεται σε κέρδη 25 εκατ. ευρώ γιατί η τιμή του προϊόντος στην Ελλάδα επηρεάζει την τιμή του, διεθνώς».

«'Αρα, η εταιρεία θα ήθελε να έχει παραπάνω χρήματα. Αυτά δεν βρέθηκαν σε κανέναν πολιτικό, μόνο η εταιρεία έβγαζε λεφτά. Οι πολιτικοί, ή τα στελέχη, ή οι γιατροί δεν έβγαλε κανένας. Θα βγουν όλοι άγγελοι της καθάρσεως.

Μόνο ο Παπαγγελόπουλος θα συρθεί στα δικαστήρια απ' ό,τι φαίνεται και θα αθωωθεί στο τέλος. Εδώ είμαστε γιατί το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά ότι δεν εφαρμόζονται. Η πολυνομία και η μη εφαρμογή του νόμου οδηγεί στα σκάνδαλα» κατέληξε.