«Την προσήλωσή του στη συνέχιση της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ και τη σφυρηλάτηση της βαρυσήμαντης αναδυομένης εταιρικής σχέσης, προς αμοιβαίο όφελος των δύο κρατών και λαών», εξέφρασε ο ορισθείς νέος πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι.

Ο κ. Αμράνι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Αθήνα πριν από λίγες μέρες, χαρακτηρίζεται «πεπειραμένος διπλωμάτης» και διαδέχεται την Ίριτ Μπεν-Άμπα, η θητεία της οποίας χαρακτηρίστηκε «ιδιαίτερα επιτυχής».

Σύμφωνα με το βιογραφικό που έδωσε με ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, ο κ. Αμράνι γεννήθηκε το 1958 στη Χάιφα. Εντάχθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών το 1983. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πληρεξούσιος υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων στην Ουάσιγκτον, γενικός πρόξενος στο Σαν Φρανσίσκο, πρέσβης στην Κροατία, πρέσβης (non-resident) στη Βόρεια Μακεδονία και μέχρι πρόσφατα πρέσβης στην Ουγγαρία. Στην τελευταία του θέση στο ΥΠΕΞ του Ισραήλ ήταν επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού.

Ο νέος Ισραηλινός πρεσβευτής κατέχει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Χάιφας και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αντίστοιχα. Αναμένεται να επιδώσει τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις