Ποια είναι η γειτονιά της Αθήνας που ανήκει στις 50 πιο κουλ του πλανήτη;...

Ποια είναι η γειτονιά της Αθήνας που ανήκει στις 50 πιο κουλ του πλανήτη;...

Σε ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν δημοσιογράφοι και συνεργάτες του περιοδικού Time Out αλλά και 27.000 αναγνώστες του, επιλέχθηκαν οι 50 πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη. Και ανάμεσα σ' αυτές είναι και μία στην Αθήνα...

Η Κυψέλη, με την υπέροχη δημοτική αγορά και τον πολυπολιτισμικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη κατέλαβε τη 16η θέση στη λίστα.

Το περιοδικό εξαίρει την αισθητική της περιοχής, κάνοντας λόγο για μίξη αρχιτεκτονικών στυλ, ενώ επισημαίνει πως όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες μετακομίζουν στην Κυψέλη χάρη στην εγγύτητα της περιοχής στο κέντρο της πόλης αλλά και στα ενοίκια που διατηρούνται σε σχετικά χαμηλές τιμές. 

Το δημοσίευμα κλείνει δίνοντας προτάσεις σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την Κυψέλη για το πού να βγουν, πού να φάνε και να πιουν, πού να μείνουν αλλά και πού θα βρουν ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα. 

Tην πρώτη θέση της λίστας κατέλαβε η γειτονιά Arroios της Λισαβώνας, μια περιοχή πολύχρωμη και γεμάτη ζωντάνια όπου, σύμφωνα με το Time Out, συνυπάρχει το φρέσκο με το κλασικό και η ποικιλομορφία είναι διάχυτη.