Υπόθεση Novartis: "Βόμβες" Αγγελή για το ρόλο του "Ρασπούτιν"

Υπόθεση Novartis: "Βόμβες" Αγγελή για το ρόλο του "Ρασπούτιν"

Για τον "Ρασπούτιν"- χωρίς όμως να τον κατονομάζει- μιλά ο αντεισαγγελέας, Ιωάννης Αγγελής, στην κατάθεση του, που βρίσκεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή και που ήδη μελετούν εκπρόσωποι των κομμάτων.

κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο “Ρασπούτιν” και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του. Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο “Ρασπούτιν” επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο “Ρασπούτιν” είχε τη δική του ομάδα", αναφέρει στην κατάθεσή του που είναι στη δικογραφία της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει: "Ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ταυτοχρόνως. Σε συσκέψεις που γίνονταν με τον Καλογήρου ήταν έξαλλος με “Ρασπούτιν” και Τουλουπάκη".

Όταν ερωτάται ποιος είναι ο Ρασπούτιν, ο κ. Αγγελής αναφέρει: "Μέλος της κυβέρνησης που είχε τη δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου".

Διαβάστε: ΝΔ: Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο- Ο Τσίπρας κρίθηκε από το λαό

Ακόμα, ο κ. Αγγελής μιλά και για την κυρία Τουλουπάκη. "Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν. Στη Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αδώνιδος Γεωργιάδη".

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής δεν κατονομάζει τον Ρασπούτιν αλλά "φωτογραφίζει" ότι τον συγκεκριμένο ρόλο είχε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των ερευνών για την υπόθεση της Novartis καταγγέλλει ότι ο Ρασπούτιν στην ουσία καθοδηγούσε την κυρία Τουλουπάκη για fast track διώξεις. 

Διαβάστε: "Βόμβες" Τουλουπάκη για Αγγελή: Έβαζε προσκόμματα στην έρευνα- Πήρε έγγραφα από το γραφείο μου

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αγγελής αναφέρεται και στον ρόλο της πρώην γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου υποστηρίζοντας ότι μετείχε σε συναντήσεις και συσκέψεις χωρίς να έχει αρμοδιότητα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η κυρία Παπασπύρου ήταν αυτή που τον πίεσε να μεταβεί στη Βιέννη προκειμένου να συναντήσει εκπροσώπους των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ αν και ο ίδιος δεν το επιθυμούσε καθώς δεν ήταν ομόλογοί του. Προσθέτει δε ότι μετά το ταξίδι στη Βιέννη και πηγαίνοντας στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προκειμένου να τον ενημερώσει συνάντησε στο υπουργικό γραφείο την κυρία Παπασπύρου.

Επίσης, ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι η κ. Τουλουπάκη απέφευγε να τον ενημερώνει για την πορεία των ερευνών και να του διαβιβάζει τα στοιχεία ενώ σε κάποιο σημείο υποστηρίζει πως όταν της άσκησε πίεση για τη συνέπειά της, εκείνη έβαλε τα κλάματα.

Από την πλευρά της η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έδινε αναφορές στον προϊστάμενό της λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς και για λόγους ασφάλειας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Αγγελής αναφέρει στην κατάθεσή του ότι όταν ρώτησε την κυρία Τουλουπάκη κατ΄ εντολή τίνος  προσώπου ενεργεί, εκείνη του απάντησε ότι πρόκειται για υπουργό "που το ένα του πόδι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ".