Στον Πάπα Φραγκίσκο ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο

Στον Πάπα Φραγκίσκο ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο

To Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται στη Ρώμη για το Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ, έχει προγραμματιστεί να δει τον ποντίφικα στο Βατικανό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας είχε ξεχωρίσει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, για τη στάση του στο προσφυγικό, λέγοντας: «Μίλησα κάποτε σε έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας».


Το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρώμη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρώμη αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, τον υπουργό Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντζο Αμεντόλα και τον πρώην πρωθυπουργό και νέο Ευρωπαίο επίτροπο, Πάολο Τζεντιλόνι. Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το Brexit και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση σήμερα, Παρασκευή, το βράδυ, σε συνεδρία με τίτλο «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη», όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση.