Πολιτικά βαφτίσια προσεχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πολιτικά βαφτίσια προσεχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ολοταχώς για πολιτικά «βαφτίσια», ύστερα από τα οποία το κόμμα όχι μόνον θα αποκτήσει ένα νέο όνομα αλλά θα ξεκινήσει τη διαδικασία μετασχηματισμού και διεύρυνσης που επιδιώκει, οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις μία από τις ενέργειες που προετοιμάζει το ηγετικό επιτελείο της Κουμουνδούρου.

Βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι να αποτελέσει ορόσημο για το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και το κέντρο, κάτι που αποτελεί πολιτική επιδίωξη συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να δηλώνει αποφασισμένος για την αλλαγή της ονομασίας με την προσθήκη ενός… «πράσινου» όρου και ως εκ τούτου από τα σενάρια που διακινούνται, το πιθανότερο είναι να προστεθεί στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ μια «νότα»… οικολογίας.

Συγκεκριμένα, μία από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία».

Το δεύτερο πιο… δημοφιλές όνομα είναι το «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Αριστερά».

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος όρος μάλλον πρόκειται να απορριφθεί καθώς το «Αριστερά», υπάρχει και στο ακρωνύμιο του ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς).

Οι τελικές αποφάσεις για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ληφθούν στο προσεχές συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου.