Σοκ υπέστη η υπάλληλος, η οποία βρήκε «ένα μωρό σε τάπερ», όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημόκριτος Σαλούστρος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της νέας περιόδου.

Το θέμα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων, για το γεγονός ότι έχουν μείνει απλήρωτοι από τον ιδιώτη που λειτουργεί το ΚΔΑΥ.

Όπως διευκρινίστηκε επρόκειτο για έμβρυο, προφανώς από αποβολή, που πετάχτηκε στα σκουπίδια μέσα σε τάπερ στις αρχές του 2018, ενώ ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι μια ενεργή οβίδα εντοπίστηκε στον ιμάντα της ανακύκλωσης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του Ηρακλείου, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το έμβρυο, δηλαδή στις αρχές του 2017.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι σε 1,5 χρόνο έχουν γίνει 14 εργατικά ατυχήματα. Οι εργαζόμενοι όμως προχώρησαν και σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο που ο ιδιώτης εργολάβος λειτουργεί το εργοστάσιο, λέγοντας ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που οι δημότες πετούν στους μπλε κάδους… αντί να πηγαίνουν στην ανακύκλωση καταλήγουν στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων.

Όπως είπαν, το ίδιο έκανε ο εργολάβος πετώντας επί 180 ημέρες τα ανακυκλώσιμα υλικά στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων και δε γινόταν ανακύκλωση, αφού το εργοστάσιο δε λειτουργούσε.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα υποστήριξαν ότι προσφάτως κάλεσαν την Αστυνομία για να μπουν να δουλέψουν στο εργοστάσιο, καθώς ο εργολάβος είχε φέρει, όπως είπαν, άλλον εργολάβο για να κλείσουν συμφωνία.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπάρξει απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο σε δύο άξονες:

1) Να αρχίσει ξανά η ανακύκλωση και να πληρωθούν οι μισθοί τους.

2) Η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης να υπογράψει σύμβαση με ΕΣΔΑΚ και Δήμο Ηρακλείου. και να μην απολυθεί κανένας από το προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είπε ότι δεν έχει καμία ευθύνη ο Δήμος, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι θα πρέπει η στάση του Δήμου να είναι επιθετική, να κληθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης να έρθει στο Ηράκλειο για να δώσει λύση. Οι περισσότεροι από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όπως ο Ηλίας Λυγερός των «Ενεργών Πολιτών», υποστήριξαν τη λύση το εργοστάσιο να περιέλθει στη διαχείρισης του ΕΣΔΑΚ.

Πηγή: neaktriti.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις