Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου στα Χανιά

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου στα Χανιά

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 70χρονου κτηνοτρόφου Παντελή Δουρουντάκη, τον Μάρτιο του 2018, η σορός του οποίου είχε βρεθεί περίπου δυόμιση μήνες μετά την εξαφάνισή του, στα τέλη Ιουνίου, θαμμένη σε λάκκο 5 μέτρων, στον Αλικιανό Χανίων.

Βασικοί κατηγορούμενοι του στυγερού εγκλήματος είναι δύο αδέλφια,  39 και 44 ετών που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε συναυτουργία καθώς και για περιύβριση νεκρού.

Ο 44χρονος μετά την απολογία του, είχε κριθεί προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ ο 39χρονος αδελφός, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Η σορός του άτυχου κτηνοτρόφου βρέθηκε διαμελισμένη

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από την πολιτική αγωγή και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κόρης του δολοφονηθέντος, το άψυχο σώμα του Παντελή Δούρουντακη βρέθηκε διαμελισμένο, κάποια τμήματα του σώματος έλειπαν ενώ ο θανών έφερε και κατάγματα πλευρών.

Τα ευρήματα αυτά όπως τονίστηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, δεν δικαιολογούνται από τον τρόπο που δολοφονήθηκε ο 70χρονος, καθώς ο θάνατος επήλθε από όπλο και με την πρώτη σφαίρα έπεσε νεκρός.

Τι κατέθεσε η χήρα του δολοφονηθέντος και η κόρη του

Πρώτη μάρτυρας, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το flashnews.gr, κατέθεσε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η σύζυγος του δολοφονηθέντος η οποία σημείωσε ;oτι η σχέση του συζύγου της με τα δύο αδέλφια ήταν τεταμένη τα τελευταία χρόνια, καθώς περνούσαν μέσα από τα βοσκοτόπια του θύματος προκειμένου να εκτελέσουν παράνομες εργασίες στα χωράφια τους στα οποία περνούσαν καταπατώντας την ιδιοκτησία του Παντελή Δούρουντακη. 

Τα ίδια υποστήριξε και η δεύτερη μάρτυρας, η κόρη του θανόντος σημειώνοντας ότι ο θανών δεν ήθελε να γίνονται παράνομες δραστηριότητες των αδερφών κοντά στο χωράφι του και για αυτό είχαν σημειωθεί λεκτικές προστριβές μεταξύ τους.

Το χρονικό της υπόθεσης που από υπόθεση εξαφάνισης μετατράπηκε σε υπόθεση στυγερής δολοφονίας

Ο 70χρονος από τα Σφακιά, είχε εξαφανιστεί απόγευμα Τετάρτης στις 7 Μαρτίου  όταν την τελευταία φορά, πήγε στο κοπάδι του και από τότε δεν είχε δώσε σημεία ζωής ενώ παρά τις εξονυχιστικές έρευνες που έγιναν τις επόμενες ημέρες και στα Σφακιά αλλά και στον οδικό άξονα Αλικιανού – Σούγιας, όπου είχαν εντοπισθεί σήματα κινητού τηλεφώνου,  δεν βρέθηκε ούτε ο ίδιος αλλά ούτε το αυτοκίνητό του.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια ωστόσο, ο ηλικιωμένος ήταν άφαντος.

Η υπόθεση παρέμενε «ανοιχτή» με τις αστυνομικές αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες «προς κάθε κατεύθυνση» και με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Μάλιστα, με την υπόθεση της εξαφάνισης ασχολήθηκε και το Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ. συλλέγοντας πολλά στοιχεία τα οποία αναλύθηκαν εργαστηριακά και μπήκαν στον μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων που διενεργούσε την προανάκριση. Σύντομα, οι υποψίες των αρχών ότι δεν πρόκειται για απλή υπόθεση εξαφάνισης αλλά για δολοφονία, επιβεβαιώθηκαν.

Τελικά, στις 19 Ιουνίου και πριν ακόμα βρεθεί η σορός του 70χρονου κτηνοτρόφου, οι αστυνομικές αρχές, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, συνέλαβαν τα δύο αδέλφια στα Σφακιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς αν και δεν έχει βρεθεί η σορός του άτυχου 70χρονου, θεωρείτο βέβαιο ότι ο κτηνοτρόφος είχε δολοφονηθεί.

Υπό το βάρος των αδιάσειστων στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας και που αποδείκνυαν την ενοχή των κατηγορουμένων και λίγες ώρες πριν περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων για να απολογηθούν, οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν το έγκλημα και υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο που είχαν θάψει τον 70χρονο.

Πηγή: flashnews.gr