Νέο επεισόδιο στην περιπέτεια του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, καθώς η τουρκική Δικαιοσύνη στέλνει στο εδώλιο τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς,με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία και μάλιστα σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες η εισαγγελία της Αδριανούπολης είχε αποφανθεί πως δεν συντρέχουν λόγοι δίωξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας. Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δεν υπάρχουν «επαρκή και σαφή αποδεικτικά στοιχεία» για την εν λόγω κατηγορία.

Διαβάστε: Στο αρχείο η κατηγορία περί κατασκοπείας για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς

Ωστόσο οι ισχυρισμοί που διατύπωσαν Μητρετώδης και Κούκλατζης πως πέρασαν στην Τουρκία επειδή λόγω του χιονιού δεν φαίνονταν τα σύνορα, δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές, αφού το κατηγορητήριο αναφέρει πως η στρατιωτική τους εμπειρία δεν συνάδει με την απώλεια προσανατολισμού.

Σημειώνεται πως το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι δικηγόροι τούς είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί τώρα στη δίκηγια παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Την είδηση μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.