Βασική αρχή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι ο σεβασμός στη συνταγματική επιταγή της ισότητας της ψήφου, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος αναφερόμενος στην επικείμενη ρύθμιση για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Σχολιάζοντας τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ψήφος των αποδήμων δεν θα προσμετράται στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Λιβάνιος σημείωσε, μιλώντας στον "ΣΚΑΪ", ότι «συμπυκνώνεται στη θέση ότι η ψήφος εκείνου που έχει τα χρήματα να ταξιδέψει στην Ελλάδα θα έχει μεγαλύτερο βάρος από την ψήφο εκείνου που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα», και εξήγησε ότι «έτσι, εκτός από το προφανές πολιτικό ζήτημα, εγείρεται και θέμα συνταγματικότητας».

Είπε ακόμα ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 εδρών, επισημαίνοντας την ανάγκη «και τα έξι κόμματα της Βουλής να τοποθετηθούν υπεύθυνα απέναντι στους πολίτες και βεβαίως στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό».

Τέλος, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, διευκρινίζοντας ότι η ρύθμιση θα αφορά εκείνους που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, εργαζόμενους και φοιτητές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις