"Φωτιές" άναψε στο πολιτικό σκηνικό η διαφημιστική καμπάνια του φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για οικολογική υποκρισία καθώς, όπως λέει, έχει πλημμυρίσει την Αθήνα με αφίσες. Από την πλευρά του,ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε για"επικοινωνιακό πυροτέχνημα" τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος ανέδειξε το θέμα.

"Σε αντίθεση με τη ρητορική περί οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούμε ότι η Αθήνα έχει γεμίσει με αφίσες", τονίζει στην κάμερα του OPEΝ Tv ο Γιώργος Κώτσηρας, βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής.

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "οικολογική υποκρισία". "Θρηνούν για τον Αμαζόνιο και την κλιματική αλλαγή και την ίδια στιγμή γεμίζουν με αφίσες τους δρόμους της Αθήνας", επισημαίνει.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Ο Πατούλης φωτογραφίζεται κάτω από αφίσα του Τσίπρα…
Διαβάστε: ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Θρηνούν για τον Αμαζόνιο και γεμίζουν με αφίσες την Αθήνα

Όλα ξεκίνησαν από την ανάρτηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με την οποία καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τις αφίσες από τους δρόμους.Την έμπρακτη στήριξη όλων των κομμάτων, προκειμένου να απαλλαγεί η Αττική από την αφισορρύπανση, ζητά με επιστολή του προς τους επικεφαλής των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους δήμους, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να «απαλλάξει» τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής από χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες, banners και πανό, που απειλούν την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την εικόνα των πόλεων και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Πατούλης ζητά από τους πολιτικούς εκπροσώπους της χώρας να σεβαστούν την ισχύουσα νομοθεσία, την οποία άλλωστε οι ίδιοι ψήφισαν και να απέχουν από πρακτικές και χρήσεις μέσων που αντιστρατεύονται τη νομιμότητα,. «Αποτελεί αναγκαιότητα να δώσουν τα κόμματα το καλό παράδειγμα και να αποδείξουν ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν είναι 'σημαία ευκαιρίας', αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή», τονίζει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, οΣωτήρης Αλεξίου, γραμματέας Νεολαίας του ΣΥΡΙΑΖΑ, σημείωσε: "Nα μην προσπαθεί ο κ. Πατούλης να δημιουργήσει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με θέματα που είναι ήσσονος σημασίας".


Πρόστιμα για την αφισορρύπανση

Αν και η αφισοκόλληση έχει απαγορευτεί από το 2001, οι δήμοι και η αποκεντρωμένη διοίκηση που είναι αρμόδιοι για την εφαρμογή του νόμου, κάνουν τα "στραβά μάτια" στις προεκλογικές περιόδους και στις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων, οπότε και οι δρόμοι γεμίζουν αφίσες.

Μόνο στον δήμο Αθηναίων ωστόσο υπάρχουν περίπου 540 σημεία όπως στάσεις λεωφορείων και κολώνες που μπορεί κάποιος να διαφημιστεί νόμιμα, καταβάλλοντας φυσικά το ανάλογο αντίτιμο. Διαφορετικά, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κορομάτζο, αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και κοινόχρηστων χώρων του δήμου Αθηναίων "όποιος διαφημίζει στο ιστορικό κέντρο πληρώνει πρόστιμα από 30 ως 50 χιλιάδες ευρώ σύμφωνα με τον νόμο". Τα συνεργεία της περιφέρειας Αττικής έχουν ήδη ξεκινήσει την αποκαθήλωση παράνομων πινακίδων και πανό από τους δρόμους της πρωτεύουσας, αφού πολλές από αυτές -εκτός του ότι ρυπαίνουν- είναι και επικίνδυνες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις