Άγιο είχε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, που την Τρίτη υπέστη καρδιακό επεισόδιο την ώρα που βρισκόταν on air σε τηλεοπτική εκπομπή.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Τατσόπουλος αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος, λέγοντας στους παρουσιαστές:«Θα μου επιτρέψετε επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος να αποχωρήσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά κατέρρευσε! Ευτυχώς στο κτήριο βρισκόταν ο πλαστικός χειρουργός, Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star, o γιατρός του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε ανάνηψη κατά το διάστημα των 15 λεπτών που έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει.

«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων ο Γιάννης Λύρας.

«Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα» πρόσθεσε.

Ο γιατρός σημείωσε πως «ο Πέτρος Τατσόπουλος ήτανπάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο».

Στο νοσοκομείο διεγνώσθη με οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Αμέσως, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως. Η επέμβαση του Πέτρου Τατσόπουλου, η οποία διήρκεσε 5 ώρες περίπου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις