Χωρίς τρένα του ΟΣΕ και προαστιακό την Πέμπτη- Στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ & τραμ

Χωρίς τρένα του ΟΣΕ και προαστιακό την Πέμπτη- Στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ & τραμ

Χωρίς τρένα του ΟΣΕ και προαστιακό θα μείνει η χώρα την Πέμπτη (03.10.2019), μια ημέρα μετά την 24ωρη απεργία στα μέσα μεταφοράς, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως στη διαπραγμάτευση της Π.Ο.Σ. με τις Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έγινε την Τρίτη (01.10.2019) για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, οι απαντήσεις που έλαβαν δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση.

"Ταυτόχρονα η  συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση".

Και καταλήγουν: "Μετά από αυτό, υλοποιούμε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει αύριο (Πέμπτη 03.10.2019) το πρωί στις 10.30’ έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3)".

Να σημειωθεί ότι οι σιδηροδρομικοί είχαν αναστείλει την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, για να δώσουν "πίστωση χρόνου" στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να τους κατατεθεί πρόταση που αφορά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ίδιους, "θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της ΕΕΣΣΤΥ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ". 

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (γραμμές 1,2,3), καθώς και οι συρμοί του ΤΡΑΜ, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Στο τμήμα Δ.Πλακεντίας - Αεροδρόμιο δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών λόγω 24ωρης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.Κλειστοί δρόμοι

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη (03.10.2019), πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί στο κέντρο, λόγω της εορτής του πολιούχου της πόλης των Αθηνών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ειδικότερα, από τις 6 το πρωί δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ από τις 15:00 μέχρι και το τέλος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, στις παρακάτω οδούς, του δήμου Αθηναίων:

- Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.

- Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

- Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

- Σέκερη, σε όλο το μήκος της.

- Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

- Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.

- Κανάρη, σε όλο το μήκος της.