Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του διευθυντή καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Λυμπεριάδη, που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, για τα πρώτα κρίσιμα λεπτά στο χειρουργείο.

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνεις», σχολίασε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, ο κ. Τατσόπουλος διακομίστηκε με ρήξη ανιούσης αορτής: «…δηλαδή είχε σπάσει η αορτή του και είχε γεμίσει αίμα το περικάρδιο που πίεζε την καρδιά. Μόλις με φωνάξανε είχε σχεδόν μηδέν πίεση» θυμάται ο γιατρός.

«Τρέχοντας τον πήγα πάνω στο χειρουργείο και προλάβαμε, τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας. Καταφέραμε και πιάσαμε την αορτή, κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί», δήλωσε ο κ. Λυμπεριάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Alpha.

Ο γιατρός είπε πως πλέον ο Πέτρος Τατσόπουλος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ερωτηθείς για το αν ο ασθενής έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ο χειρουργός τόνισε «έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το σύστημα λειτούργησε, το Ιπποκράτειο ήταν σε ετοιμότητα και ευτυχώς καταφέραμε και σώσαμε τον άνθρωπο».


Διαβάστε: Το μήνυμα της οικογένειας στους "σωτήρες του"


Ο Δημήτρης Βίτσας που βρισκόταν που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Πέτρο Τατσόπουλο, σχολίασε σχετικά στον ΣΚΑΪ: «Ήταν σωτήρια εκείνη την ώρα η βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιάννη Λύρα εκείνη τη στιγμή, όπως και το κουράγιο του Πέτρου που είπε ότι θέλει να αποχωρήσει επειδή ένιωσε έναν οξύ πόνο, αλλά και η βοήθεια του Τάκη Χατζή και της Λήδας Μπόλα (…)

Ήταν εξαιρετικά τυχερός για το γεγονός ότι μίλησε εκείνη την ώρα, για το ότι υπήρχε στο στούντιο γιατρός και για το ότι έφτασε γρήγορα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις