Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για τη Novartis, με τον βουλευτή να ζητά την άρση εξαπολύοντας πυρά για “σκευωρία”. Η απόφαση ελήφθη με 224 "ναι" και ένα κατά.

Η υπόθεση αφορά αίτημα της εισαγγελικής αρχής σχετικά με την άρση της ασυλίας για την άσκηση δίωξης σχετικά με το ενδεχόμενο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, αναφορικά με τη Novartis


Σε σχέση με το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου, παρενέβη στην Oλομέλεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίαςκαι αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα», είπε η κ. Γεννηματά.

«Είναι σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι απλώς ένα μέρος του σκανδάλου στο νευραλγικό τομέα του φαρμάκου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε:

«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς και άρα στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Όλοι μας, όλη η ΚΟ θα συμβάλει ενεργά έτσι ώστε, στο πλαίσιο αυτής της Προανακριτικής, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά».


Λοβέρδος: Θα συντρίψω τους σκευωρούς

O ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μίλησε ενώπιον της Ολομέλειας, επανέλαβε «το ρητό και απερίφραστο» αίτημά του να αρθεί η ασυλία του.

«Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργόςκατήγγειλε ότι στήθηκε ένα «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και, μέσω της καταστροφής τους, των πολιτικών τους κομμάτων».

«"Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου", έλεγαν οι επίορκοι σε εκβιαζόμενο μάρτυρα, που δεν άντεξε να πει ψέματα για να μας καταστρέψει και τους αποκαλύπτει σήμερα.

Δηλαδή, εκτελούνταν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Αθανασίου: «Θέμα που έχει υπόβαθρο ηθικό και δεοντολογικό»

«Θέμα που έχει υπόβαθρο ηθικό και δεοντολογικό» χαρακτήρισε, κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, το κατά πόσο θα έπρεπε να ασκηθεί δίωξη από την εσαγγελέα Διαφθοράς, ενόψει των μηνύσεων που έχουν γίνει σε βάρος της.

«Είναι ένα θέμα ηθικό και έχει υπόβαθρο δεοντολογικό και ηθικό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Σώματος, επισήμανε όμως ότι είναι νόμιμη η διαδικασία του αιτήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Ο εισαγγελέας Διαφθοράς, εν προκειμένω η κ. Τουλουπάκη, είχε όλες τις αρμοδιότητες που ορίζει ο Ν.4022/2011, να ζητήσει να αποφανθεί η Βουλή περί άρσεως ή μη της ασυλίας», τόνισε ο κ. Αθανασίου και υπογράμμισε: «Το έγγραφο αυτό που διαβιβάστηκε στη Βουλή δεν αποτελεί πράξη άσκησης ποινικής δίωξης ούτε καν πράξη προκαταρκτικής εξέτασης αλλά αποτελεί μία απλή διαδικαστική πράξη, την οποία προβλέπει το Σύνταγμα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις