Στόχος των αλλαγών που προωθήθηκαν είναι να γίνεται καλύτερη διαχείριση και έλεγχος των κονδυλίων που διαθέτει το κράτος, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας στο ΕΘΝΟΣ, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει σε τροποποιήσεις στο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθήθηκε.

Σημειώνεταιότι το ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτείται πλήρως από το υπουργείο Υγείας με το ποσό των 20 εκατ.ευρώ ετησίως, ενώ του έχει παραχωρηθεί ακίνητη δημόσια περιουσία του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθήνας (ΠΝΑ), καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (κατασκηνώσεις στο Στόμιο Λάρισας). Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις, αυτές γίνονται μετά από Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ενώ μισθοδοτείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι με τις αλλαγές που προωθήθηκαν διευρύνεται η συμμετοχή και η παρέμβαση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΘΕΑ αφού πλέον συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων και φίλων των θεραπευτικών προγραμμάτων και τα επίτιμα μέλη του ΚΕΘΕΑ.

Το συγκεκριμένο όργανα πλέον γίνονται κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων, που χαράσσει και διαμορφώνει την στρατηγική του οργανισμού, σε ζήτημα σχεδιασμού των δράσεων στους ειδικότερους τομείς της θεραπείας και των ιδεολογικών θεμάτων και της επιλογής προγραμμάτων απεξάρτησης, τονίζουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις