Όπως έγινε γνωστό τον Ιούλιο 2019, ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είχε χειροτονηθεί στην Μητρόπολη Λαγκαδά και λεγόταν "πατήρ Κυπριανός". Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες η εφημερίδα «Espresso» δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του μέσα από την εκκλησία.

Όμως, με νεότερη ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά απαρνείται τον Νίκο Χορταρέα.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η οποία εξεδόθη την Τετάρτη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις πού αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Οι δε επισκέψεις του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο δια τη νόσο του Alzheimer και συναφών εγκεφαλικών διαταραχών, εν τοις ορίοις της καθ’ ημάς Επαρχίας, αφορούν σε προσωπικά δεδομένα του ιδίου».

Η ανακοίνωση που είχε δημοσιευτεί τον Ιούλιο του 2019

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κκ Ιωάννου είχε αποστείλει ανακοίνωση ότι δέχεται τους πάντες… «Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες.

Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους. Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου.

Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις