Ψηφοφορία στο Διαδίκτυο βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τις εξελίξεις που αφορούν το ΚΕΘΕΑ, με την κυβέρνηση να καταργεί το αυτοδιοίκητο, αντικαθιστώντας ένα άμμισθο και εκλεγμένο με ευρεία εκπροσώπηση ΔΣ, με ένα έμμισθο και διορισμένο.

Η σχετική αλλαγή περιλαμβάνεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σημειώνεται πως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι νομοθετήματα που κατατίθενται στη Βουλή χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και αφορούν ζητήματα εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα.

Αναφέρεται στο κείμενο:

"Ψηφίζουμε για την άμεση απόσυρση της αιφνίδιας και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιου με έμμισθο, διορισμένο από την ίδια.

Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα ΔΣ εθελοντών υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία.

Ο διορισμός έμμισθου ΔΣ στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του οργανισμού από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ.

Με τη γραφειοκρατική, συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί απροκάλυπτα το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκόμενων στον οργανισμό, απαξιώνει τα προγράμματα απεξάρτησης και βάζει εμπόδια στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.

Ψηφίζουμε για την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου".

Εδώ το κείμενο της ψηφοφορίας

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις