Στην απώλεια μιας ζωής οδήγησαν οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικόστο Νοσοκομείο του Ρίου και σε άλλους φορείς περίθαλψης στην περιοχή της Πάτρας.

Σύμφωνα με το Patrisnews.com, 45χρονη καθηγήτρια τουΠανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςέχασε την ζωή της κατά την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από μερική ρήξη κοιλιακής αορτής, επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία.

Βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Φιλοσοφικού Συνεδρίου που πραγματοποιείτο στην πόλη της Ολυμπίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης, έχασε τις αισθήσεις της.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων οι οποίοι έτρεξαν προς βοήθεια, ενώ στο σημείο κλήθηκε και ο εφημερεύων ιατρός του κέντρου υγείας της Ολυμπίας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο όμως άργησε να έρθει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων αλλά και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας,Νίκου Ζαρόκωστα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο περιστατικό, έφτασε στο σημείο μετά από 45 περίπου λεπτά.

Χρόνος πολύτιμος ίσως, ο οποίος πήγε χαμένος.

Η μη λειτουργία τηςΚαρδιοθωρακοχειρουργικήςΚλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, επέβαλλετην μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του περιστατικού με χειρουργική επέμβαση.

Δυστυχώς όμως η 45χρονη λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, δεν άντεξε και κατά την μεταφορά της υπέκυψε.

Βρέθηκε σε λάθος τόπο, την λάθοςστιγμή.

Μια πόλη όπως η Αρχαία Ολυμπία που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στερείται των βασικών ιατρικών υποδομών, οι οποίες πολλές φορές δυστυχώς αποβαίνουν μοιραίες για ανθρώπινες ζωές, όπως γράφει το τοπικό site.

Αντίδραση από Πολάκη

Στην υπόθεση παρενέβη ο πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μέσω Facebook.

Πηγή: Patrisnews.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις