«Πραξικοπηματική και αναίτια» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, προαναγγέλλοντας κατάθεση σχετικής ερώτησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ευρωπαϊκή έννομη τάξη προστατεύει ρητά το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι η τήρηση αυτής της έννομης τάξης», τονίζει σε δήλωση του.

Ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έτσι καταλύει το αυτοδιοίκητο του οργανισμού με διαδικασίες εξπρές και αστείες δικαιολογίες περί «αποκατάστασης της χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης» και εγκαθιστά πλήρη κυβερνητική κηδεμονία.

Όπως αναφέρει, «πέρα από την αυτονόητη απώλεια της διεθνούς θέσης του -καθώς δεν θα έχει πια ανεξάρτητο κοινοτικό αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα- το ΚΕΘΕΑ απειλείται με:

-Υπονόμευση του θεραπευτικού του έργου, έργο το οποίο στηρίζεται στη συμμετοχικότητα και την εθελοντική εγρήγορση.

-Επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με αμοιβές μελών Δ.Σ.

-Αποθάρρυνση ιδιωτών, οι οποίοι ήδη προσφέρουν τη χρήση ακινήτων τους στο ΚΕΘΕΑ ή άλλες παντοειδείς οικονομικές, έμπρακτες ή συμβολικές στηρίξεις και οι οποίοι μέχρι σήμερα ελκύονται από τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του φορέα.

-Βλάβη του θεραπευτικού έργου, η οποία μετά βεβαιότητας θα προκύψει όταν καταργηθούν τα συμμετοχικά θεραπευτικά εργαλεία με συνέπειες στην υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις