«'Ακαιρη, αψυχολόγητη, τιμωρητική και καθ' υπέρβαση, σύμφωνα με τα διεθνή κρατούντα της νομιμότητας», χαρακτήρισε ο Θοδωρής Δρίτσας την Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης, με βάση την οποία αυξάνεται ο χρόνος της εναλλακτικής θητείας των αντιρρησιών συνείδησης. Ζήτησε, δε, «να επικρατήσουν πιο ψύχραιμες και συνετές σκέψεις και να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση».

«Οι αντιρρησίες συνείδησης δεν είναι "λουφαδόροι", ούτε στιγματισμένοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απολαμβάνουν, διεθνώς, δικαιώματα κατοχυρωμένα σε όλα τα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη» σημείωσε ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως «πρόκειται για μια συντηρητική και φοβική αναδίπλωση αναντίστοιχη εντελώς με τις διακηρύξεις εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού της χώρας που εξαγγέλλει με κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως άλλα λέγονται στα λόγια και άλλα γίνονται στην πράξη» σχολίασε ο κ. Δρίτσας και κατέληξε:

«Θεωρείται βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα γεννήσει νέο κύκλο προσφυγών σε διεθνή δικαστήρια, με κίνδυνο να υπάρχουν νέες καταδικαστικές αποφάσεις για τη χώρα μας, οι οποίες καθόλου δεν τιμούν τη δημοκρατία μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις