Στα λευκά ντύθηκαν οι πλαγιές και οι κορυφές του Ολύμπου, αν και βρισκόμαστε στις αρχές του Οκτωβρίου, καθώς το πρωί της Τρίτης (08.10.2019) έπεσε το πρώτο πυκνό χιόνι!

Η θερμοκρασία κατρακύλησε στους μείον τέσσερις βαθμούς Kελσίου και οι πλαγιές και οι κορυφές του βουνού άσπρισαν από την πρώτη πυκνή χιονόπτωση. Πριν από λίγες μέρες είχε πέσει στο βουνό και οι πρώτες νιφάδες, που όμως δεν το έστρωσαν…

Η επιδείνωση του καιρού, πάντως, δεν αποθαρρύνει τους ορειβάτες που έχουν προγραμματίσει να ανέβουν στο βουνό. Όπως είπαν στο ethnos.gr οι υπεύθυνοι του καταφυγίου «Γιώσσος Αποστολίδης», που βρίσκεται στα 2.697 μέτρα, την Τρίτη «λόγω του καιρού δεν ανέβηκε κάποιος», αλλά την Τετάρτη (09.10.2019) περιμένουν 20 άτομα.

«Το Σαββατοκύριακο η κίνηση αυξάνεται. Περιμένουμε περίπου 100 άτομα» είπαν χαρακτηριστικά. Όπως επεσήμαναν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή η κίνηση είναι αυξημένη.

Το καταφύγιο «Γιώσσος Αποστολίδης» κτίστηκε το καλοκαίρι του 1961, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης ΣΕΟ, σε υψόμετρο (2.697 μ.) σε ιδιόκτητο οικόπεδο.

Το 1962 έγινε η προσθήκη του δεύτερου ορόφου. Το καταφύγιο λειτουργεί συνεχώς από αρχές Ιουνίου έως τον Οκτώβριο, και τον υπόλοιπο χρόνο μετά από συνεννόηση με τους διαχειριστές. Κατά τη χειμερινή περίοδο, ο προθάλαμος του καταφυγίου παραμένει πάντα ανοιχτός σαν καταφύγιο ανάγκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις