Πατέρας Παναγιώτη-Ραφαήλ: Ζητώ να με βοηθήσει ο Κυριάκος, όχι ο πρωθυπουργός

Πατέρας Παναγιώτη-Ραφαήλ: Ζητώ να με βοηθήσει ο Κυριάκος, όχι ο πρωθυπουργός

Να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με όσα γράφτηκαν και θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει ο ίδιος να δώσει λύση στην υπόθεση του γιου του, δίνει ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης. 

Μιλώντας στο Εθνος, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν επιδιώκει δεδομένου ότι άκουσε δεύτερο «όχι» από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για την κάλυψη των εξόδων θεραπείας του παιδιού στις ΗΠΑ.

Όπως τονίζει επικοινώνησε με τη γραμματεία του πρωθυπουργικού γραφείου για να ζητήσει βοήθεια και καθοδήγηση. 

«Μίλησα με μια κυρία, προσπαθώντας να μάθω αν η πόρτα είναι έστω μισάνοιχτη. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή ανέβασα τους τόνους. Λίγη ώρα αργότερα με κάλεσαν και μου ζήτησαν να τους στείλω ένα email με τα σχετικά έγγραφα. Τα έστειλα, αλλά μετά δεν είχα κάποια ενημέρωση».

Όπως εξηγεί ο κ. Γλωσσιώτης, ο ηλικίας 18 μηνών γιος του λαμβάνει στη χώρα μας ένα φάρμακο που απλώς τον διατηρεί στη ζωή αλλά δεν του λύνει τα προβλήματα. Το φάρμακο που θα λάβει στις ΗΠΑ αν το κράτος τον βοηθήσει, θα αποδειχθεί σωτήριο αλλά το κόστος ενδέχεται να φτάσει και τα 4,7 εκατ. ευρώ. 

«Η θεραπεία στην Αμερική έχει εγκριθεί εδώ και τέσσερις μήνες. Όμως μόνο η ένεση κοστίζει 2 εκατ. ευρώ. Μια κλινική που μας έστειλε προσφορά μάς ενημέρωσε ότι το συνολικό κόστος της θεραπείας υπολογίζεται στα 3,5 έως 4,7 εκατ. ευρώ» τονίζει ο κ. Γλωσσιώτης και συμπληρώνει ότι ένα παιδάκι από την Κύπρο έκανε ακριβώς την ίδια θεραπεία, με την έγκριση του κράτους και με το μισό κόστος.

«Κάνω έκκληση στον άνθρωπο Κυριάκο Μητσοτάκη, και όχι στον πρωθυπουργό. Γνωρίζουμε την ευαισθησία του γι’ αυτά τα θέματα και του ζητούμε να μας βοηθήσει» καταλήγει ο κ. Γλωσσιώτης.