Μέχρι πότε θα έχουμε καλοκαίρι - Η πρόγνωση για την επόμενη εβδομάδα

Μέχρι πότε θα έχουμε καλοκαίρι - Η πρόγνωση για την επόμενη εβδομάδα

Ένα μίνι καλοκαίρι απολαμβάνουν πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος άγγιξε μέχρι και τους 30 βαθμούς. Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.

«Είναι χαρακτηριστικό του Οκτωβρίου. Αυτή η μετεωρολογική κατάσταση επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά ένα στα δύο χρόνια. Αν κοιτάξει κανείς την τελευταία πενταετία, εξαετία στην Αθήνα για παράδειγμα, αλλά και στην Ελλάδα βλέπει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου δηλαδή από το 2014 και μετά - με εξαίρεση το 2016 - όλες τις άλλες χρονιές, μέχρι και φέτος να έχουμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο πολύ καλές θερμοκρασίες. Το ζούμε κάθε χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγούβαρδος μιλώντας σήμερα, Δευτέρα, στην ΕΡΤ.

Βροχές από την επόμενη βδομάδα

Ωστόσο, υποστήριξε πως αυτή η καλοκαιρία δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και αναμένονται την επόμενη εβδομάδα βροχές και καταιγίδες.

Όπως ανέφερε, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται αρκετά βροχερό και υπογράμμισε ότι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής και πλημμύρες γι' αυτό θέλουν προσοχή.