Βίντεο ντοκουμέντο: Οι στιγμές πανικού την ώρα της φωτιάς στο ΚΥΤ Σάμου

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι στιγμές πανικού την ώρα της φωτιάς στο ΚΥΤ Σάμου

Διαφορές που σχετίζονται με ναρκωτικά βρίσκονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, πίσω από τη συμπλοκή που ξέσπασε τη Δευτέρα στην πόλη της Σάμου. Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Όλα ξεκίνησαν κοντά στον δημοτικό κήπο της πόλης της Σάμου, όπου ομάδα Αφγανών επιτέθηκε με μαχαίρια εναντίον Σύρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ατόμων στον θώρακα και την πλάτη. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών και Σύρων συνεχίστηκαν στο hot spot του νησιού, στο Βαθύ, ενώ άναψαν και φωτιές με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει. Κατά τη διάρκεια  των επεισοδίων έγιναν συλλήψεις, ενώ λόγω του καπνού από τις φωτιές μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η στιγμή που ξεκίνησαν τα επεισόδια

Στη συνέχεια περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του νησιού, ζητώντας να αποχωρήσουν προς την ενδοχώρα.

Βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας απεικονίζει τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στον καταυλισμό, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείπουν άρον άρον το χώρο για να σωθούν, την ώρα που ακούγονται εκρήξεις και φαίνονται φλόγες.

Βίντεο: grtimes.gr, facebook Ioannis Negris