Είναι γεγονός ότι τα φρύδια μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία του προσώπου. Όταν πρόκειται για τη συντήρησή τους, πρέπει να διαλέξετε τη μέθοδο προσεκτικά και να είστε σίγουρες ότι μπορείτε να αντέξετε το κόστος. Η αποτρίχωση με τσιμπιδάκι μπορεί να είναι οδυνηρή, ενώ το κερί θεωρείται ακριβή μέθοδος.

Ευτυχώς, υπάρχει η αποτρίχωση με νήμα, μία σχετικά γρήγορη και απλή μέθοδος που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Τι είναι η αποτρίχωση με νήμα;

Το νήμα φρυδιών είναι μια αρχαία μέθοδος αφαίρεσης της τρίχας που προέρχεται από το Ιράν, την Ινδία, την Κίνα και την κεντρική Ασία. Περιλαμβάνει έναν επαγγελματία που χρησιμοποιεί ένα λεπτό νήμα από βαμβάκι ή πολυεστέρα, το οποίο διπλώνει και στη συνέχεια στρίβει για να αφαιρέσει τις ανεπιθύμητες τρίχες. Το νήμα περνάει πάνω από περιοχές με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα. Ακούγεται αποτελεσματικό, έτσι δεν είναι;

Σε τι διαφέρει από άλλες μεθόδους;

Η αποτρίχωση με κερί απομακρύνει περισσότερες τρίχες σε ένα πέρασμα και είναι λιγότερο ακριβής, ενώ η αποτρίχωση με τσιμπιδάκι είναι συχνά χρονοβόρα. Το νήμα επιτρέπει μια πιο καθορισμένη και φυσική εμφάνιση, αφού είναι πιο στοχοθετημένη. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο αποφασίσετε να βγάλετε τα φρύδια σας είναι πραγματικά προσωπική υπόθεση.

Θα πονέσω;

Ειλικρινά, εξαρτάται από τον επαγγελματία. Μερικοί λένε ότι πονάει αφόρητα και άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι σίγουρα λιγότερο οδυνηρό από την αποτρίχωση με κερί. Η ταλαιπωρία από την αποτρίχωση με κερί οφείλεται συνήθως στο τράβηγμα του δέρματος. Το νήμα, από την άλλη πλευρά, απλώς αφαιρεί τις τρίχες χωρίς να τραβάει το δέρμα. Ορισμένες περιοχές του προσώπου, φυσικά, είναι πιο οδυνηρές (χείλη), αλλά εξαρτάται πραγματικά από την προσωπική σας ανοχή στον πόνο.

Πώς θα περιορίσω τον πόνο;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το νήμα πιο ανώδυνο. Το τέντωμα του δέρματος στην περιοχή είναι απαραίτητ, ενώ η χρήση ταλκ στο δέρμα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μειώνει την υγρασία και επομένως την τριβή. Το πλύσιμο του προσώπου με κρύο νερό ή τα παγάκια είναι επίσης τρόποι για να περιορίσετε τον πόνο. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο για να μην γεμίσετε σπυράκια μετά την αποτρίχωση.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Ο χρόνος που χρειάζεται για να αποτριχώσετε τα φρύδια σας με νήμα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: το πάχος της τρίχας, τον ρυθμό της ανάπτυξης και το σχήμα που θέλετε να δώσετε στα φρύδια σας. Τυπικά, ωστόσο, όλη η διαδικασία διαρκεί μόνο πέντε έως επτά λεπτά.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι τρίχες σας, τα αποτελέσματα του νήματος διαρκούν δύο έως έξι εβδομάδες. Ένα άλλο πλεονέκτημα; Οι τρίχες αναπτύσσονται ξανά πιο λεπτές και με πιο αργούς ρυθμούς, επειδή έχουν αφαιρεθεί από τη ρίζα και έχουν αποδυναμωθεί.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Για λίγο μπορεί να νιώσετε πόνο ή να δείτε κόκκινα σημάδια στην περιοχή. Δάκρυα στα μάτια και ελαφρύ πρήξιμο μπορεί επίσης να προκληθούν από το τράβηγμα των τριχών, τα οποία όμως θα είναι παροδικά. Το νήμα μπορεί να οδηγήσει μερικές τρίχες να αναπτυχθούν εσωτερικά, αν είναι εξαιρετικά σκληρές.

Μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο;

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν αισθάνονται τίποτα, αλλά μερικοί με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να εμφανίσουν μικρούς ερεθισμούς ή πονοκέφαλο σε δεύτερη φάση. Πιθανότατα, τίποτα από τα δύο δεν θα συμβεί.

Πηγή: infowoman.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις