Μπορεί να είσαι σωματικά εξαντλημένη όταν πέφτεις στο κρεβάτι σου το βράδυ, αλλά πόσες φορές δεν στριφογυρνά ανήμπορη να κοιμηθείς; Σε καταλαβαίνουμε! Όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αναλογιστούμε τους λόγους που μας συμβαίνει αυτό και συνδυαστικά να εντοπίσουμε τους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να το ξεπεράσουμε!

Το ερώτημα είναι: Πώς μπορούμε επιτέλους να πέσουμε στο κρεβάτι και κλείνοντας τα μάτια, να καταφέρουμε να απολαύσουμε έναν ήρεμο ύπνο;

Η MD. Melissa Bernbaum, νευρολόγος που ειδικεύεται στην ιατρική του ύπνου στο νοσοκομείο Huntington στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο POPSUGAR ότι αυτή η διαδικασία αρχίζει ώρες πριν κοιμηθούμε. Η Dr. Bernbaum συνιστά να μην πίνουμε καφεΐνη από το μεσημέρι και μετά ενώ θα πρέπει να πέφτουμε στο κρεβάτι στις 10 μ.μ.

«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που λένε ότι η καφεΐνη δεν τους εμποδίζει να κοιμηθούν, αλλά μπορεί να μειώσει πραγματικά την ικανότητα ενός βαθέοςύπνου», εξήγησε. Ξεκινώντας τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο, απενεργοποίησε το κινητό ή τον υπολογιστή σου, το tablet και τα smartphones σου. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσεις να αποφύγεις οτιδήποτε μπορεί να σου προκαλέσει άγχος το βράδυ, συμπεριλαμβανομένης και της δουλειάς.

Εάν είσαι συνεχώς εν κινήσει ή επιστρέφεις στο σπίτι αργά, μπορείς να αρχίσεις ν' απενεργοποιείς το άγχος σου βάζοντας μια χαλαρωτική μουσική στο αυτοκίνητο. Προσπάθησε να επιστρέφεις στο σπίτι όσο πιο νωρίς γίνεται προκειμένου να έχεις περισσότερο χρόνο για αποσυμπίεση!

Η Dr. Bernbaum προτείνει να διαλέξουμε μια συγκεκριμένη ώρα νωρίς το βράδυ για να καταγράψουμε τις προτεραιότητες και τις εργασίες που έχουμε να κάνουμε για την άλλη μέρα. Δεν χρειάζεται όλα να στριφογυρίζουν στο μυαλό μας όταν πέφτουμε για ύπνο!

«Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας λίστας υποχρεώσεων για την επόμενη μέρα ή τη σύνταξη μιας λίστας προβλημάτων για επίλυση. Με αυτόν τον τρόπο, διώχνετε από το μυαλό σας το άγχος της επόμενης ημέρας, κάτι που σας επιτρέπει να απολαύσετε τον ύπνο σας με ηρεμία».

Πηγή:popsugar.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις