Για μεμονωμένες ενέργειες προσώπων για τις οποίες δεν έχει ευθύνη το κόμμα, έκανε λόγο, κλείνοντας την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως ανέφερε, «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η Δικαιοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ότι μέλος, οπαδός, υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να έπραξε κάτι. Το κόμμα δεν ευθύνεται για κάποια εγκληματική πράξη».

Προς επίρρωση μάλιστα του ισχυρισμού του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ "χρεώθηκε" τις πράξεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, ούτε η ΝΔ την δολοφονία Τεμπονέρα .

Κατά τον πρώην βουλευτή, «επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν, ωστόσο είπα ότι υπήρχε συγκεκριμένη εντολή για να διωχθούν όλοι οι βουλευτές, ολόκληρο το κόμμα της Χρυσής Αυγής… Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα, Γρηγόρη Κωνσταντέλου, υποστηρίζοντας πως δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας. «Έχει απόλυτη και σφαιρική γνώση όλων των παράνομων ενεργειών του εισαγγελέα Ντογιάκου και δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας αλλά στη συγκάλυψη του εγκλήματος» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας ο πρώην βουλευτής χαρακτήρισε "στημένους" τους προστατευόμενους μάρτυρες απαξιώνοντας τα κίνητρα τους.


Δηλώσεις Κασιδιάρη στους δημοσιογράφους

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις