Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή την τουρκική εισβολή στη Ροζάβα απευθύνει το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α., να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Βόρεια και Ανατολική Συρία, άφησε τους λαούς της περιοχής εκτεθειμένους στη μανία του καθεστώτος Ερντογάν.

Από τις 9 του μήνα, οι άμαχοι Κούρδοι πολίτες και οι άλλες εθνότητες της Rojava υφίστανται μια άνευ προηγουμένου σφαγή από τα τουρκικά στρατεύματα και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους.

Ο λαός που έδωσε δέκα χιλιάδες μάρτυρες στον αγώνα ενάντια στην ISIS έχει εγκαταλειφθεί από τους δυτικούς του ‘συμμάχους’ και βρίσκεται προ των πυλών μιας γενοκτονίας εκ μέρους του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος.

Καλούμε τώρα τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στη φασιστική τουρκική επέμβαση και την σφαγή των Κούρδων και των συμμάχων τους! Καλούμε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στα δημοκρατικά ιδεώδη και στο δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση να πουν ένα ΟΧΙ στο νέο αυτό έγκλημα του Ερντογάν!

Όλοι στην πορεία, αυτή την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου και ώρα 17.30’.

Σημείο συγκέντρωσης: Προπύλαια.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις