Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, με αφορμή την τουρκική εισβολή στη Ροζάβα. Το κάλεσμα έγινε από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.

Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση προς την αμερικανική πρεσβεία, στη Βασ. Σοφίας.

Οι διαδηλωτές πέρασαν και πλησίον της τουρκικής πρεσβείας, επί της Ρηγίλλης, από όπου ωστόσο δεν μπορούν να προσεγγίσουν καθώς ο δρόμος έχει αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ.

Μικρή ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει το φραγμό και προκλήθηκε ένταση, η οποία ωστόσο αποκλιμακώθηκε γρήγορα μετά από αντίδραση της ομάδας περιφρούρησης των Κούρδων.


Καρέ καρέ από την κάμερα του Nooz

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png


Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α., να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Βόρεια και Ανατολική Συρία, άφησε τους λαούς της περιοχής εκτεθειμένους στη μανία του καθεστώτος Ερντογάν.

Από τις 9 του μήνα, οι άμαχοι Κούρδοι πολίτες και οι άλλες εθνότητες της Rojava υφίστανται μια άνευ προηγουμένου σφαγή από τα τουρκικά στρατεύματα και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους.

Ο λαός που έδωσε δέκα χιλιάδες μάρτυρες στον αγώνα ενάντια στην ISIS έχει εγκαταλειφθεί από τους δυτικούς του ‘συμμάχους’ και βρίσκεται προ των πυλών μιας γενοκτονίας εκ μέρους του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος.

Καλούμε τώρα τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στη φασιστική τουρκική επέμβαση και την σφαγή των Κούρδων και των συμμάχων τους! Καλούμε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στα δημοκρατικά ιδεώδη και στο δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση να πουν ένα ΟΧΙ στο νέο αυτό έγκλημα του Ερντογάν!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις