Για πρώτη φορά μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο ίδιος περιέγραψε τη στιγμή που έπαθε το ανεύρυσμα μέσα στο στούντιο του «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, αλλά και τις αγωνιώδεις στιγμές μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο και να μπει αμέσως στο χειρουργείο.

«Τη στιγμή που μιλάει ο Βίτσας νιώθω μία πολύ δυνατή, έντονη και ταυτόχρονα πολύ σύντομη μαχαιριά. Είναι κάτι το οποίο δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ. Φυσικό είναι να με πανικοβάλλει, δεν μπορούσα να περιμένω να τελειώσει η συζήτηση. Τους είπα “συγγνώμη ένιωσα έναν οξύ πόνο”», είπε ο κ. Τατσόπουλος.

«Ήμουν στο πάτωμα, είχα από πάνω μου και τον Βίτσα και τον Λύρα οι οποίοι μου έκαναν και συντροφιά περιμένοντας το ΕΚΑΒ», πρόσθεσε.

«Δεν ήξερα τι μου συμβαίνει. Σκεφτόμουν ότι μπορεί να πάω σπίτι μου, μπορεί να πάω και στο Πρώτο Νεκροταφείο», είπε, ενώ πρόσθεσε: «Η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4 το οποίο σημαίνει ότι ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβεί μία σειρά από τραγωδίες από τις οποίες ο θάνατος δεν ήταν η σημαντικότερη».

«Νιώθω ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία» είπε ο κ. Τατσόπουλος προσθέτοντας πως «έπρεπε να γίνει συντονισμός πολλών ανθρώπων με απόλυτη ακρίβεια σε μηδέν χρόνο. Δεν υπήρχε περιθώριο λάθους».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, για ανεύρυσμα αορτής. Μετά την επέμβαση νοσηλεύτηκε στην εντατική, σε καταστολή και διασωληνωμένος.

Σρόιτερ: Τι αφήνει όλο αυτό;

Τατσόπουλος: Αφήνει πολλά πράγματα παράλληλα και ταυτόχρονα. Πράγματα που δεν μπορείς να τα φανταστείς. Τα περισσότερα τα αφήνει η τύχη… Υπήρχε ένα βιβλίο του Ζακ Μονό, ενός Γάλλου νομπελίστα, το «Η τύχη και η αναγκαιότητα» και θυμάμαι ότι ανέφερε πως όλες οι δυνάμεις στη φύση είναι συνδυασμός τύχης και αναγκαιότητας… τηρουμένων των αναλογιών και στη δική μου περίπτωση συνέβη κάτι αντίστοιχο…