Μπογιές στο γραφείο Κικίλια από τον Ρουβίκωνα- Μία σύλληψη

Μπογιές στο γραφείο Κικίλια από τον Ρουβίκωνα- Μία σύλληψη

Τρικάκια με συνθήματα για τη δημόσια υγεία και κόκκινες μπογιές πέταξαν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην οδό Κριεζώτου στο Κολωνάκι, αντιεξουσιαστές-μέλη του Ρουβίκωνα.

Τα 5 μέλη του Ρουβίκωνα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, έδρασαν με σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ήταν καλοντυμένη και χτύπησε την πόρτα προκειμένου να μπει στο γραφείο του υπουργού και να ζητήσει κάτι. Ενώ ήταν μέσα, άνοιξε η πόρτα και εισήλθαν τα άλλα τέσσερα μέλη που πέταξαν τα φυλλάδια και τις μπογιές.

Οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν, ωστόσο ο αστυνομικός του γραφείου του υπουργού Υγείας τους καταδίωξε και συνέλαβε τον έναν, ο οποίος προσήχθη.

Ο 23χρονος είναι γνωστός στην αστυνομία από τη συμμετοχή του και σε άλλες δράσεις της αναρχικής ομάδας. Οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης».


Αντίδραση Κικίλια

«Προς τους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ρουβίκωνες που εισέβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ. Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter o Βασίλης Κικίλιας.


Ο κ. Κικίλιας μετέβη στο πολιτικό του γραφείο και με δηλώσεις του στις κάμερες μίλησε για "άνανδρους Ρουβίκωνες".

Ο υπουργός Υγείας στη δήλωση του προς τα ΜΜΕ ανέφερε:

«Οι άνανδροι ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δε δίστασαν να προπηλακίσουν, να υβρίσουν και να απειλήσουν τις γυναίκες του γραφείου: τη γραμματεία, την επιστημονική μου συνεργάτιδα.

Προφανώς και δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν, ούτε εμένα ούτε την κυβέρνηση. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι είμαστε μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, είμαστε μια χώρα που δε μπορεί να επιτρέπει τη βία. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δε μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό.

Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κινούνται, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Και δε μπορεί κανείς να καταπατά την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις, την Ελληνική Αστυνομία, που προσπαθεί να κάνει με αυταπάρνηση τη δουλειά της.

Και να πω ότι τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, την προσπάθεια να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες, την προσπάθεια του Ε.Σ.Υ. να έχει ανθρώπινο πρόσωπο ώστε να μπορέσει να στηριχθεί πραγματικά η μέση ελληνική οικογένεια, εμείς και θα τη συνεχίσουμε και θα την εντείνουμε.

Καμία πράξη βίας δε μας πτοεί».


Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται

"Oι γνωστοί τραμπούκοι εισέβαλαν σήμερα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ας το καταλάβουν καλά. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται", υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

Και η δήλωση του Στ. Πέτσα καταλήγει: Κι ας αντιληφθούν επίσης ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί.


Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα