Κικίλιας για Παναγιώτη - Ραφαήλ: Δεν είναι οικονομικό το θέμα

Κικίλιας για Παναγιώτη - Ραφαήλ: Δεν είναι οικονομικό το θέμα

"Σεβόμαστε όλοι απόλυτα την αγωνία της οικογένειας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε επιστημονικό επίπεδο, για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτης" αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά για το θέμα με την θεραπεία που ζητούν οι γονείς για το παιδί τους.

Επαναλαμβάνει ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά επιστημονικό.

Πρόσθεσε δε:

"Προφανώς και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αφού το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει για τη θεραπεία του παιδιού ένα εκ. ευρώ. Επίσης, για άλλες περιπτώσεις, όπου κρίθηκε επιστημονικά αναγκαίο, δόθηκαν μέχρι και 5 εκατ. ευρώ.

Κανείς μας στο υπουργείο Υγείας και κανένας γιατρός του ΑΥΣ δεν θα έβαζε ποτέ τα χρήματα απέναντι στη ζωή ενός παιδιού".

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, θέτοντας τον εαυτόν του στη διάθεση του αρμόδιου υπουργού Βασίλια Κικίλια και της ελληνικής κυβέρνησης, σε επιστολή προς τον πατέρα του μικρού.

Μάλιστα, όπως τονίζει, έχει τη διαβεβαίωση του υπουργού, ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα.

"Έθεσα μάλιστα εαυτόν στη διάθεσή του και στη διάθεση της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ώστε το όλο θέμα να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά και άμεσα, με την αρωγή του εν Αμερική ποιμνίου μας, και έτσι να καταστεί δυνατή η μετάβαση του Παναγιώτη-Ραφαήλ σε κλινική της Βοστώνης, και η εκεί νοσηλεία του διά της χορηγήσεως της εγκεκριμένης στις Η.Π.Α. ειδικής γονιδιακής θεραπείας. Έχω τη διαβεβαίωση του κ. υπουργού ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα".