Για αλλοίωση των δηλώσεών του σχετικά με την Novartis, κάνει λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Υγείας,Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση χρηματισμού εκ μέρους της εταιρείας στην Ελλάδα – μία χώρα ιδιαίτερα σημαντική για την διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων της, σε άλλες χώρες.

Σε tweet του o κ. Γεωργιάδης αναφέρει:

"Στη Novartis έχω κάνει Αγωγή και εκδικάζεται σε λίγες μέρες. Οι δηλώσεις μου στην κυρία από την Ελβετία μαγνητοσκοπήθηκαν και από εμένα, τις έχω και όχι σε κοπτοραπτική όπως τις μετέδωσαν. Θα αποφασίσω εντός των ημερών εάν η αλλοίωση των όσων είπα είναι λόγος Αγωγής και εκεί".Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης, σε άλλη ανάρτηση του στονπροσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, παραθέτει τοαπομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων του στην ελβετική τηλεόραση σχετικά με τη Novartis,σημειώνοντας πως "κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις".

"Εδώ η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων πράγματι είπα εγώ στην Ελβετική τηλεόραση, από τα οποία κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Στο τέλος η δημοσιογράφος λέει: "ναι σωστά έχετε απόλυτο δίκιο"… περαστικά"γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.Διαβάστε: Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον Γεωργιάδη ποιοι πολιτικοί χρηματίζονται

Να σημειωθεί ότι στο ντοκιμαντέρ, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται να μιλά με την δημοσιογράφο και να αρνείται ότι δεχόταν υποδείξεις από την εταιρεία για το ποια φάρμακα να εγκρίνει το υπουργείο Υγείας για διάθεση στην ελληνική αγορά, σχολιάζοντας mails του στελέχους της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, προς τον ίδιο.

Ο κ. Γεωργιάδης λέει πως δεν ακολούθησε τις υποδείξεις του κ. Φρουζή, ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως "πρέπει να καταλάβετε πως εταιρείες όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς αλλά σώζουν ανθρώπινες ζωές".

Καταγγελίες Πολάκη και οι επίμαχες δηλώσεις Γεωργιάδη (μετά το 1:07:00)

"«Σκευωρία» και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς;" διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

"Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

"Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές".

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοί πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.