Μπαρμπαρούσης: Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ- Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός

Μπαρμπαρούσης: Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ- Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός

«Άσχημο πράγμα» χαρακτήρισε τη δολοφονία Φύσσα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, έκανε λόγο για παιδιά του «εξουσιαστικού χώρου με μπαμπάδες βουλευτές» και «σφαγές που έκαναν κομμουνιστές».

Όπως είπε, εντάχθηκε το 2010 στη Χρυσή Αυγή. «Την παρακολουθούσα από το Γυμνάσιο. Είχα πάει σε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους που σκότωσε ο Βελουχιώτης, που σκότωσε ένα Σύνταγμα ολόκληρο. Εκεί γνώρισα τον Ρήγα και μου είπε να μπω στο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια, γιατί δεν είχαν άτομα. Τότε ήρθα πρώτος σε σταυρούς, όποτε το 2012 μου έγινε πρόταση να κατέβω στις εθνικές εκλογές. Μου το πρότεινε ο κουμπάρος μου, ο Ντάικος, εγώ ζήτησα το τηλέφωνο του Μιχαλολιάκου, που μου έκανε την τιμή» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι μέχρι τότε πήγαινε «με άλλους συναγωνιστές σε εκδηλώσεις για σφαγές από κομμουνιστές».

Ερωτώμενος για τους αλλοδαπούς, υποστήριξε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα εισβολή στην πατρίδα μας, και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε». Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς ρατσιστή, γιατί έχει παντρευτεί δύο φορές αλλοδαπές.

Την ίδια γραμμή κράτησε και για τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια και υπάνθρωπος» για τους αλλοδαπούς, επιμένοντας ότι η αναφορά ήταν για την ιστορία της Μυρτούς στην Πάρο, φέρνοντας παράδειγμα και άλλη ιστορία στην Κέρκυρα, επιμένοντας ότι το ίδιο θα έλεγε για όποιον έκανε ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Σχετικά με τον έλεγχο που έγινε στα γραφεία και τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, ο πρώην βουλευτής ανέφερε πως «τις ασπίδες τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντιεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε και ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας».

Για την ενδυμασία των μελών της Χρυσής Αυγής και τα παραγγέλματα είπε:

«Εμείς προσπαθούσαμε να μην πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα, αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε σε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δεν μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι».

Όταν ερωτήθηκε από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα περιστατικά στη Χερσόνησο της Κρήτης, ο Μπαρμπαρούσης χαρακτήρισε τον τότε επικεφαλής της Αστυνομίας «ανίκανο ή ηλίθιο», υποστηρίζοντας:

«Θα μας σκότωναν! Αντί να κλείσει την είσοδο στη μέση, μπορούσαν να μπουν ροπαλοφόροι μέσα! Εμείς κινδυνεύαμε, γι' αυτό το είπε ο Κασιδιάρης το «μέχρι το βράδυ θα έχουμε νεκρούς».