Από μια selfie φωτογραφία που είχαν βγάλει από το κινητό που άρπαξαν από την εισβολή στο σπίτι ενός 73χρονου και είχε αποθηκευτεί στο Google+, προδόθηκαν δύο αδίστακτοι ληστές, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Βορειοανατολικής Αττικής.

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια τους, καθώς και τη στιγμή που αναγνώρισε τον έναν από αυτούς, περιέγραψε στοprotothema.gr, ο ηλικιωμένος.

«Αυτοί οι δύο άνδρες, ένας ψηλός και ένας κοντός, χτύπησαν την πόρτα λέγοντας μου ότι είχαν χάσει τον σκύλο τους, ήταν κουρασμένοι από την αναζήτηση και με παρακάλεσαν να τους δώσω ένα ποτήρι νερό. Επειδή έχω χάσει τρία σκυλιά, συγκινήθηκα και τους πίστεψα. Αυτό ήταν το λάθος μου. Τους έβαλα μέσα στο σπίτι μου και κόντεψαν να με σκοτώσουν.

Όρμησαν πάνω μου, με ένα κατσαβίδι, με χτυπούσαν με χαστούκια και απειλούσαν να με σκοτώσουν λέγοντας μου “που είναι τα λεφτά και τα χρυσάφια; Λέγε γιατί θα σε σφάξουμε…” Δεν είχα παρά μόνο 70 ευρώ. Τα πήραν και αφού με κλείδωσαν, έχοντας πάρει το κινητό μου τηλέφωνο εξαφανίστηκαν…» λέει ο 73χρονος και συνεχίζει περιγράφοντας πως η selfie που είχε βγάλει ο ένας ληστής από το κλεμμένο κινητό του οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους:

«Μόλις συνήλθα, πήγα σε ένα κατάστημα και αγόρασα μια συσκευή. Όταν την ενεργοποίησα και συνδέθηκα με τα social networks, έπαθα σοκ. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Είδα την φωτογραφία του ληστή που είχε μπει στο σπίτι μου. Πόζαρε χαμογελαστός με τη σύντροφό του σε ένα παγκάκι… Αμέσως πήγα στην Αστυνομία».

Η φωτό του δράστη καταχωρήθηκε στα αρχεία της Ασφάλειας και, όταν στις αρχές του Οκτωβρίου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σταμάτησαν δύο συνεργούς του ληστή με τη selfie και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Σπάτων – Αρτέμιδας, διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στα κινητά τους ότι η μία συσκευή ήταν αυτή που είχε αφαιρεθεί από την Παιανία με αποτέλεσμα να φθάσουν στα ίχνη του ληστή και του συνεργού του και να τους περάσουν χειροπέδες.

Πηγή: protothema

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις