Νέο σοκ για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι έμαθαν ότι ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που σκότωσε και εγκατέλειψε με το αυτοκίνητο του την 67χρονη γυναίκα και τον ενός έτους εγγονό της, είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του.

Αν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 28χρονος οδηγός είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος για το θάνατο γιαγιάς και εγγονού, στις Καμάρες Αιγιαλείας, για ακόμα μια φορά, αποφασίστηκε να μη μπει στη φυλακή.

Πιο αναλυτικά, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά, ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού που κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και σκότωσε ακαριαία μία 68χρονη και το εγγόνι της, τον περασμένο Αύγουστο στο Αίγιο.

Ο νεαρός δόκιμος αξιωματικός, μετά από νοσηλεία που δεν του επέτρεψε να απολογηθεί μετά το τροχαίο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του Ναυτοδικείου όπου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της κακουργηματικής επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκατάλειψης του χώρου του ατυχήματος και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά ελεύθερο τον 28χρονο με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Α.Τ. και της απαγόρευσης οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Θυμίζουμε ότι σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια “ μετά την βελτίωση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας μας, απολογήθηκε…”

Ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας μαζί με τον συνάδελφό του Ιωάννη Σαμέλη “που παρέστησαν στην απολογία του, υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως”.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Μετά την απολογία του ο εντολέας μας, κατά την κρίση μας υποχρεωτικά λόγω αυτού του νομοθετικού κενού, έμεινε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους 1) της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 2) της εμφάνισης στο Α.Τ και 3) της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης”.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η πλευρά του οδηγού, επιμένει να ζητάει από την οικογένεια των θυμάτων να τα βρουν εξωδικαστικά. Κάτι, που η οικογένεια ωστόσο, έχει πει σε δηλώσεις της, ότι δεν επιθυμεί.

“Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη” καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια…


Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στις 25 Αυγούστου 2019.

Λίγες ημέρες μετά τη βάπτιση του μικρού αγοριού, που με πολλή κόπο -και μετά από πολλές εξωσωματικές- είχαν αποκτήσει οι γονείς του, η 67χρονη γιαγιά του, το έβγαλε βόλτα με το καροτσάκι του.

Όμως, δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει από το σπίτι, όταν συνέβη η τραγωδία…

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα γιαγιά και εγγόνι, σκοτώνοντάς τους στον τόπο. Στη συνέχεια, ο οδηγός έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος, για να συλληφθεί αργότερα στη θάλασσα.Κάποιοι είπαν ότι προσπαθούσε να ξεφύγει ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι πήγε να αυτοκτονήσει.

Από εκείνη την ημέρα ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις