Joker: Η συγγνώμη Ντόρας- Μπογδάνου στη Βλαζάκη

Joker: Η συγγνώμη Ντόρας- Μπογδάνου στη Βλαζάκη

«Να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε απειλή για "πειθαρχικά μέτρα"», ζητά με ανακοίνωση του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ. «Oι υπάλληλοι εφαρμόζουν ισχύοντες νόμους, και οι νόμοι είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που τους εισηγούνται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλουν την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε κινηματογράφους όπου προβαλλόταν η ταινία Joker και ζητούν «νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αντικαθιστούν τους αναχρονιστικούς νόμους (όπως ο νόμος 449 του 1937 για τους ανήλικους στον κινηματογράφο!) ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες σκηνές».

Συγγνώμη στη Βλαζάκη από Μπακογιάννη- Μπογδάνο

Υπενθυμίζεται ότι χθες η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη διέψευσε ότι ήταν αυτή που κάλεσε τη αστυνομία να εισβάλει στις αίθουσες όπου παιζόταν το Joker, προκειμένου να μην επιτραπεί σε ανηλίκους να παρακολουθήσουν την ταινία Joker.

Η κ. Βλαζάκη είχε κατονομαστεί από τους Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Ντόρα Μπακογιάννη ως το στέλεχος του ΥΠΠΟΑ που είχε κινήσει τη διαδικασία.

Οι δυο βουλευτές της Ν.Δ. με δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς ενέπλεξαν την τέως Γ.Γ. του ΥΠΠΟΑ στην υπόθεση «Τζόκερ», αν κι εκείνη έχει παραιτηθεί από το υπουργείο εδώ και τρεις μήνες.

Η κα Βλαζάκη ζήτησε από τους βουλευτές να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη κι επιφυλάχθηκε να κινήσει «κάθε νόμιμη διαδικασία, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην αληθή και αντικειμενική ενημέρωση»

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε συγνώμη από τη Μαρία Βλαζάκη την οποία ενέπλεξε στην ιστορία των ελέγχων για την ταινία "Τζόκερ". Κι έγραψε για την πρώην γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού:

"Λυπάμαι πολύ για το σημερινό μου σχόλιο που αφορούσε την κα.Μαρία Βλαζάκη σε σχέση με τους υπαλλήλους του Υπ.Πολιτισμού που συμμετείχαν στην υπόθεση με την ταινία Joker.Όπως αποδεικνύεται,ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση και προσωπικά έπεσα θύμα παραπληροφόρησης ανεύθυνων πηγών."

Δημοσίως συγγνώμη από την πρώην γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη ζήτησε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" στον Aντέννα και έκανε λόγο για εσφαλμένη πληροφόρηση η οποία τον οδήγησε σε λάθος δημόσιες τοποθετήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Το φιάσκο της κυβέρνησης "Joker" ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο

«Το φιάσκο της κυβέρνησης "Joker" ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρουν ειδικότερα, ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε χθες να ζητήσει δημόσια "νηφαλιότητα" μήπως και σταματήσουν να τσακώνονται οι υπουργοί του για το ποιος θα πάρει την ευθύνη του "τζόκερ" και είπε ότι όλη αυτή η ιλαροτραγωδία είναι "ένδειξη κανονικότητας"». «Συμφωνούμε απολύτως, είναι η κανονικότητα της Δεξιάς», σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν δε πως «την ίδια ώρα, αφού η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον κ. Μπογδάνο, που διέδωσε τις σχετικές φήμες, "ανεύθυνη πηγή", τελικά ζήτησαν και οι δύο δημόσια συγγνώμη από την κ. Βλαζάκη, την οποία είχαν κατονομάσει ως τη ΣΥΡΙΖΑία υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού που δήθεν ζήτησε την έφοδο των αστυνομικών στους κινηματογράφους».

«Δε θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει εάν βγει και sequel του "Joker"», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε: Μητσοτάκης για Joker: Διαμορφώθηκε μια παρωδία που εμποδίζει τη νηφάλια προσέγγιση