"Μνημείο θράσους" χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, το να δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ οποιουδήποτε είδους κριτική η παράταξη της ΝΔ ότι συνέβαλε στο "να γίνει η ζωή τους κόλαση".

Με αιχμή σχετικές αναφορές του Θ. Παπαχριστόπουλου ο κ. Γεωργιάδης "υπενθύμισε" ότι το 2012 κατά την ψήφιση του PSI, η Αστυνομία φυγάδευε τους βουλευτές από τον Εθνικό Κήπο για να μπουν στη Βουλή, γιατί οι συγκεντρωμένοι "που κατέλαβαν το κέντρο της Αθήνας και έκαψαν το Αττικόν", "είχαν στήσει καραούλι στα φανάρια και πέταγαν πέτρες στα αυτοκίνητα των βουλευτών".

"Ήταν η εποχή που ο κ. Τσίπρας δικαιολογούσε τις βιαιοπραγίες και μιλούσε για λαϊκή οργή και ο κ. Κατρούγκαλος δικαιολογούσε κάποια ποσοστά βίας σαν σημάδι οργής της κοινωνίας", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Προσέθεσε πως είναι εξαιρετικά ευτυχές ότι αυτή η εποχή έφυγε και πως είναι ακόμη πιο ευτυχές ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασαν όταν διαπίστωσαν ότι μπορεί το ποτάμι του λαϊκισμού και της αντικοινοβουλευτικής βίας να στραφεί εναντίον των ίδιων. Διότι – όπως είπε – αυτό συνέβη με την Συμφωνία των Πρεσπών και παρατήρησε ότι ουδέποτε η ΝΔ δικαιολόγησε οποιαδήποτε πράξη βίας.

"Κι όπως διαπίστωσε ο κ. Τσίπρας με την κυρία που τον εξύβριζε στο αεροπλάνο, λίγα χρόνια πριν εξύβριζε εμάς. Τώρα υποστηρίζει την ΧΑ και ήταν και μέσα στους χορευτές του Συντάγματος την ημέρα του "υπερήφανου όχι"", κατέληξε.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ πήρε τις εκλογές με δόλιο τρόπο, ο κ. Γεωργιάδης αντέστρεψε τα βέλη λέγοντας πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι εκείνοι το έκαναν αυτό, όταν λένε για το πόσο ανέτοιμοι ήταν να κυβερνήσουν το 2015 και πως είχαν πέσει θύμα οι ίδιοι θύμα της αυταπάτης τους.