Αλλαγή του καιρού: Κατεβάστε τα χειμωνιάτικα

Αλλαγή του καιρού: Κατεβάστε τα χειμωνιάτικα

Καλός θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο καιρός αλλάζει, καθώς έρχονται ψυχρές αέριες μάζες σε όλη τη χώρα, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου, η αλλαγή του καιρού θα αρχίσει από την Τετάρτη το απόγευμα και από τα βόρεια της χώρας, όπου και αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές τη νύχτα.

«Από Πέμπτη μπαίνουμε σε αλλαγή του καιρού με βροχές σε όλη τη χώρα και πτώση της θερμοκρασίας» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Οι θερμές αέριες μάζες των τελευταίων ημερών θα αντικατασταθούν με κρύο, κατεβαίνουν ψυχρές αέριες μάζες και ως αέρινος χείμαρρος ξεχύνονται στα Βαλκάνια».

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη βόρεια Ευρώπη σημαντική ψυχρή εισβολή που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στη χώρα μας, προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο.

«Η αλλαγή του καιρού θα περιλαμβάνει ψυχρές αέριες μάζες, χειμωνιάτικου τύπου, για μεγάλο κομμάτι της βορειοανατολικής Ευρώπης. Τα πλοκάμια της ψυχρής εισβολής φαίνονται να απλώνονται προς το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου και λίγο πιο νότια, ίσως φτάσουν στα Βαλκάνια και μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.