Καραγκούνης: Πειθαρχικά μέτρα αν επιμείνουν οι Πολάκης-Τζανακόπουλος

Καραγκούνης: Πειθαρχικά μέτρα αν επιμείνουν οι Πολάκης-Τζανακόπουλος

Όσα προβλέπονται στον κανονισμό της Βουλής σχετικά με αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και άλλα πειθαρχικά μέτρα για ανάρμοστη συμπεριφορά θα εφαρμοστούν, εάν ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιμείνουν στην παραβίαση της απόφασης της προανακριτικής επιτροπής, σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. και μέλος της επιτροπής Κώστα Καραγκούνη.

Ο κ. Καραγκούνης, μιλώντας στο «Θέμα 104,6 κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έδρασε και κακόπιστα και παρελκυστικά όταν δήλωσε τους δύο συγκεκριμένους βουλευτές του ως μέλη της προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, θέλοντας να δυναμιτίσει τη διαδικασία.

Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι ήταν «αυτονόητη η εξαίρεση των δύο προσώπων διότι δεν μπορούσαν να έχουν την ιδιότητα και του ελεγκτή και του ελεγχόμενου, διαφορετικά θα ετίθετο ακόμη και θέμα ακυρότητας της διαδικασίας». Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την εγκυρότητα της διαδικασίας και να σιγουρέψουμε τη νομιμότητα των όσων κάνει η επιτροπή».

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα φτάσουμε σε ακραίο σημείο, υποστηρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην επιτροπή στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντικαταστήσει τους Πολάκη και Τζανακόπουλο γιατί τα θέματα αυτά λύνονται βάσει του κανονισμού.