Συνολικά 18 σφαίρες έριξε με το Καλάσνικοφ που κρατούσε ο εκτελεστής του 49χρονου επιχειρηματία, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Χαϊδαρίου.

«Πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο συμβόλαιο θανάτου. Ήξεραν τα δρομολόγια του επιχειρηματία. Όταν αυτός έφτασε στη διασταύρωση της λεωφόρου Αθηνών (ρεύμα προς Κόρινθο) με το στενό που στρίβει για τα γραφεία της εταιρίας του, τότε η μηχανή των δραστών που κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα κινήθηκε προς το αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στο κόκκινο φανάρι, σταμάτησε στο παράθυρο του οδηγού και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε εξ επαφής.

Οι δράστες ήξεραν πιθανότατα ότι ο στόχος τους φυλάσσεται από φρουρούς μπροστά και πίσω και έτσι επέλεξαν να τον χτυπήσουν από τα πλάγια, κινούμενοι στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν τουλάχιστον δύο συνεργούς. Είναι άτομα καλά εκπαιδευμένα, που έδρασαν παρά το ρίσκο ότι ο επιχειρηματίας είχε συνοδούς ασφαλείας» εξηγεί αστυνομική πηγή.

Το ερώτημα είναι ποιος τους ειδοποίησε ότι ο επιχειρηματίας προσεγγίζει τη διασταύρωση που οδηγεί στα γραφεία της εταιρίας του. Πιθανό είναι το σενάριο να είχαν στο σημείο συνεργούς που παρακολουθούσαν το θύμα και τους ειδοποίησαν για το πότε θα ξεκινήσουν την επίθεση.

Από τις περιγραφές των μαρτύρων προκύπτει ότι οι δράστες φορούσαν μαύρα ρούχα, κράνη και επέβαιναν σε σκουρόχρωμη μοτοσικλέτα. Διέφυγαν στο ρεύμα προς Αθήνα. Ο επιχειρηματίας δεν είχε μαζί του όπλο και δεν είχε άδεια οπλοφορίας.

Την ώρα της επίθεσης, δίπλα στο αυτοκίνητο του θύματος βρίσκονταν δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας. Ένας 41χρονος που υπηρετεί στο Αλλοδαπών και ένας 45χρονος που υπηρετεί στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Οι αστυνομικοί επέβαιναν σε δύο διαφορετικές μηχανές, οι οποίες είναι ιδιοκτησίας τους.

Ο 41χρονος, στη θέα του αιματηρού περιστατικού, πυροβόλησε τέσσερις φορές, κατά δήλωσή του, στον αέρα, για την αποτροπή της επίθεσης. Και οι δύο αστυνομικοί δήλωσαν ότι ήταν εκεί τυχαία και πως δεν συνόδευαν τον επιχειρηματία.

Ο 41χρονος κατέθεσε ότι γνώριζε τον συνάδελφό του και πήγαιναν μαζί για καφέ. Μάλιστα, κατέθεσε ότι γνώριζε και τον επιχειρηματία που έγινε στόχος, χωρίς όμως να έχει κάποια άλλη σχέση μαζί του.

Την έρευνα για το κατά πόσο συνόδευαν ή όχι οι αστυνομικοί τον επιχειρηματία για τη φύλαξή του την έχει αναλάβει το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι αστυνομικοί, μετά τους πυροβολισμούς, ειδοποίησαν για το συμβάν το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. Στο ερώτημα γιατί δεν καταδίωξαν τους δράστες απάντησαν ότι έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις