Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη: Αγγίζει τα όρια του hate speach

Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη: Αγγίζει τα όρια του hate speach

Αλγεινή εντύπωση και θύελλα αντιδράσεων ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί η σκληρή τοποθέτηση, με ακροδεξιό και ρατσιστικό υπόβαθρο, του Μάκη Βορίδη για τα άτομα με αναπηρία

Σφοδρή αντίδραση από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, χαρακτηρίζει τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης "απαράδεκτη, προσβλητική και μειωτική" και ζητάει την απόσυρσή της προσθέτοντας ότι αγγίζει τα όρια του hate speech (ρητορική του μίσους).

Αφορμή για την έντονη διαμαρτυρία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ήταν η τοποθέτηση που έκανε το πρωί της Τετάρτης (30.10.2019), ο Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ,στην προσπάθειά του να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με την παρέμβαση των δέκα κοριτσιών στην παρέλαση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε χαρακτηριστικά "με ένα παιδί 16 χρονών μιλάς, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο", προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Κι ενώ η κυβέρνηση… σφυρίζει αδιάφορα στις ακραίες δηλώσεις του κ. Βορίδη, η απάντηση ήρθε με οργισμένο τρόπο από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσω facebook καταδικάζει τα λόγια του υπουργού και επισημαίνει ότι "στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από #στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν #δυσχερέστερη την καθημερινότητα".

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ενώ, όταν ήταν έφηβος, είχε παρελάσει σε αντίστοιχη εκδήλωση, ασκεί κριτική και στους υπόλοιπους που ήταν το πάνελ της εκπομπής του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι κανένας δεν αποδοκίμασε τον Μάκη Βορίδη.


Διαβάστε: Χαρίτσης: Γνήσιος ακροδεξιός με ρατσιστικές απόψεις ο ΒορίδηςΧαρίτσης: Γνήσιος ακροδεξιός ο Βορίδης

Τα λόγια αυτά του Μάκη Βορίδη προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τον χαρακτηρίζει «γνήσιο ακροδεξιό» και σημειώνει ότι είναι «ντροπή  κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

Αναλυτικά αναφέρει:

"Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς. 

Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. 

Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται".